Kender du reglerne for pallereoler?

Med pallereoler kan du udnytte pladsen på dit lager maksimalt. Disse reoler er altså yderst nyttigt lagerinventar. Men der sker desværre også flere ulykker i forbindelse med håndtering af varer på pallereoler på et lager. Derfor er der en masse regler på området, som du skal være opmærksom på, hvis du vil indrette dit lager med pallereoler

Find alle reglerne i love og bekendtgørelser om arbejdsmiljø

Hvis du ønsker det fulde overblik over alle de regler, der er på området i forholdt til pallereoler, så finder du dem i love og bekendtgørelser om arbejdsmiljø. Der findes en del regler omkring pallereoler, hvorfor det kun er et lille udpluk af reglerne, du kan læse her.

  • Husk at fastgøre pallereoler korrekt i gulvet

En af reglerne, der er omkring pallereoler, er, at de skal fastgøres i gulvet ved hjælp af ankerbolte.  

Skal dine pallereoler være enkeltstående, skal alle reolbenene være boltet fast i gulvet. Underlaget skal være stabilt således, at reolen sidder godt fast i gulvet, så den er stabil. 

Hvis pallereolerne skal stå med ryggen mod hinanden, skal de bagerste reolben være boltet sammen, mens de forreste ben på reolerne altid skal være fastgjorte med ankerbolte i gulvet. 

Sidst men ikke mindst skal vanger være fastgjorte og sikrede med split. Der er altså forskel på, hvordan pallereolerne skal fastgøres alt efter, hvordan de står på lageret.

  • Det er nødvendigt at holde et skarpt øje med reolerne

Når først pallereolerne er monteret korrekt, skal du hele tiden holde et skarpt øje med dem. Du bør rutinemæssigt tjekke, om pallereolerne er beskadigede, defekte eller har fejl og mangler. Finder du fejl m.m., skal du sørge for, at de bliver repareret eller udskiftet med det samme.